Hozzávalók 4
személyre:
2 kg csirkeszárny,
1 dl méz,
2 dl házi
szilvalekvár,
5 dl tej,
1 fej fokhagyma,
1 teáskanál fahéj,
1 mokkáskanál
gyömbér,
só, bors,
A csirkeszárnyakat
pár órára fokhagymás, sós tejben pihentetjük. Ne spóroljunk a
fokhagymával! Sütés előtt sózzuk, borsozzuk, meghintjük fahéjjal
és őrölt gyömbérrel. Bedörzsöljük préselt fokhagymával, és
megkenjük kevés mézzel. Kb. 200 fokos
sütőben, kiolajozott, nagy sütőzacskóban legalább 20 percig elősütjük.
Majd a zacskót kivágva rátesszük a sűrű szilvalekvárt, 220
fokon grillezzük 20-30 percig, amíg ragacsos, ropogós
nem lesz.
Nagyon finom!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése