Hozzávalók:
-2 evőkanál olaj,
-1 fej vöröshagyma,
-1 bő maréknyi
rizs,
-só,
-só,
-1-2 mokkáskanál
őrölt fekete bors,
-1,5 liter víz,
-2 dl joghurt.
Az olajon megfuttatjuk a megtisztított, felaprított hagymát. Majd rárakjuk a megmosott rizst, és jól felforrósítjuk, de pirítani nem kell. Sózzuk, borsozzuk. Felöntjük a felforralt vízzel.
Lefedve, lassú
tűzön főzzük, amíg meg nem puhul. A joghurthoz
kimerünk 1 merőkanálnyi rizses levet, és simára keverjük. Így nem lesz csomós
és kellőképpen besűrűsödik a rizs leve, mert ezzel mintegy
behabarjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tetejét
petrezselyemmel dísztjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése