Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé,
9 dkg vaj,
2 tojássárgája,
2 egész tojás,
20 dkg porcukor,
8 dkg liszt.
Gőz fölött
olvasszuk meg a csokoládét a vajjal, majd a gőzről
levéve hagyjuk kézmelegre hűlni, mielőtt bármit
hozzákeverünk. A tojásokat és a
sárgákat keverjük össze a cukorral, adjuk hozzá a csokoládét,
majd szitáljuk bele a lisztet. Az így kapott
tésztát adagoljuk szét 5-6 előre kivajazott formába, legalább 1 cm-t
hagyva a szélétől, és tegyük őket hűtőbe1 órára vagy a
sütésig.
A sütőt melegítsük
fel 230 fokra, és amikor elérte a kívánt hőfokot, 12 percre
helyezzük be a tortácskákat.A sütőből kivéve
egy kés segítségével csúsztassuk ki a formából, és máris
tálalható. Hogy mennyire lesz
folyékony a csokoládé, azt a sütési idő határozza meg. Vaníliafagyi, eper
illik hozzá. Tejszínhabot is tehetünk rá.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése