Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg brokkoli,
30 dkg burgonya,
1 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 ek. olaj,
1 húsleveskocka,
2 dl tejszín,
só, őröltbors,
fél liter víz,
15 dkg gouda sajt.
A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk. Ha kell, a szárakat meghámozzuk, felszeleteljük.
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd a fokhagymát lehéjazzuk, szétnyomjuk.
A hagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk. Ezután a brokkolit és a burgonyát
hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük. Fél liter vizzel felöntjük, a leveskockát beledobjuk,
és a tejszínt hozzáöntve, lefedve 10-15 percig főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem
puhul. A sajtot durvára reszeljük, majd a levest mixerrel pépesítjük. Utána megsózzuk, borsozzuk.
10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hadjuk.
A levest előmelegített tányérokba rakjuk, a maradék sajttal díszitjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése