Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg körte,
4 szem szegfűszeg,
1 evőkanál cukor,
2 dl joghurt,
1 evőkanál liszt.
A körtét megmossuk, meghámozzuk, a magházat kimetszük, a
húsát felszeljük.
Lábasba szórjuk, és 1 liter vizzel felöntjük. A szegfűszeget a körtéhez adjuk, csipetnyi sóval és cukorral édesítjük. Felforraljuk, és kis lángon 2 percig főzzük. Közben a joghurtot a liszttel simára keverjük.
A forró levesből belemerünk egy keveset, simára dolgozzuk, majd folyamatosan
A forró levesből belemerünk egy keveset, simára dolgozzuk, majd folyamatosan
kevergetve a körtére öntjük, és 2-3 perig forraljuk.
Hidegen és melegen egyaránt finom.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése