A krokethez
300 g sajt - trappista
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
30 g búzaliszt (BL55)
A kisütéshez
étolaj
Leírás
Nem
mértem, de max 10 perc alatt készen van vele az ember. Lehet önmagában
simán mártogatóssal, rizzsel, tartárral, áfonya szósszal ki hogyan
szeretné. A fiaim kb 10 perc alatt eltűntették. Szóval lehet egyből
érdemes dupla adaggal kezdeni. Még mielőtt bárki feltenné a kérdést, nem
kell panírozni, és nem fog szétfolyni!!
Elkészítés
6
A
kroketteket ne tegyük közel egymáshoz az olajban, inkább több adagban
süssük ki, mert könnyen összetapadnak. Még egy tipp, amikor az olajban
elkezdjük sütni, várjunk, vele picit mielőtt megforgatnánk, mert ha nem
kap egy pindurka kérget a villához is hozzátapad. És szintén egy tipp,
ha már aranybarna ne süssük tovább, mert előfordul, hogy felpuffad egy
gombostű fejnyi ponton és ott kilukad, elkezd kifolyni a sajt. Ha ezt
nem várjuk meg nem fog kifolyni.
8
Nagyon finom!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése