Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Gyors sajtkrokett

Üdvözöllek az oldalon! Ha tetszik a cikk oszd meg másokkal is,commentelj. Nézz vissza máskor is,folyamatosan frissülünk ;)! Likeolj minket a Facebookon is! És értesülj a napi Frissítésekről


Hozzávalók 24darabra:
A krokethez

    300 g sajt - trappista
    1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
    30 g búzaliszt (BL55)

A kisütéshez

    étolaj



Leírás


Nem mértem, de max 10 perc alatt készen van vele az ember. Lehet önmagában simán mártogatóssal, rizzsel, tartárral, áfonya szósszal ki hogyan szeretné. A fiaim kb 10 perc alatt eltűntették. Szóval lehet egyből érdemes dupla adaggal kezdeni. Még mielőtt bárki feltenné a kérdést, nem kell panírozni, és nem fog szétfolyni!!

Elkészítés

1
Készítsük elő a hozzávalókat.

2
A sajtot egy tálba reszeljük.

3
Kevrjük hozzáadjuk a tojást és a lisztet.

4
Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll.

5
3-4 cm-es rudakat sodrunk.

6
A kroketteket ne tegyük közel egymáshoz az olajban, inkább több adagban süssük ki, mert könnyen összetapadnak. Még egy tipp, amikor az olajban elkezdjük sütni, várjunk, vele picit mielőtt megforgatnánk, mert ha nem kap egy pindurka kérget a villához is hozzátapad. És szintén egy tipp, ha már aranybarna ne süssük tovább, mert előfordul, hogy felpuffad egy gombostű fejnyi ponton és ott kilukad, elkezd kifolyni a sajt. Ha ezt nem várjuk meg nem fog kifolyni.

7
Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk.

8
Nagyon finom!



Forrás:http://aprosef.hu/



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése