Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Valentin napi desszert recept

Üdvözöllek az oldalon! Ha tetszik a cikk oszd meg másokkal is,commentelj. Nézz vissza máskor is,folyamatosan frissülünk ;)! Likeolj minket a Facebookon is! És értesülj a napi Frissítésekről


Hozzávalók 4darabra:

Az alapmasszához

    125 g keksz - háztartási (darált)
    60 g meggylekvár
    45 g porcukor
    35 g vaj
    10 g kakaópor - holland
    1 evőkanál citromlé
    1 evőkanál rum - barna


A bevonáshoz

    150 g csokoládé - ét (45-59%-os)
    15 g étolaj

A díszítéshez

    125 g porcukor
    0.5 db tojásfehérje
    1.5 evőkanál meggylé
    ételfesték - piros


Leírás


Ez a kiváló desszert ízletes, roppant egyszerű és gyorsan elkészíthető, még sütést sem igényel. Kedvedre díszítheted saját ízlésednek megfelelően.


Elkészítés

1
Az alapmasszához való összetevőket mérjük egy tálba, és kézzel alaposan gyúrjuk össze őket.


2
Nyújtsuk ki a masszát 2-3 cm vastagra.


3
Egy kb. 7 cm ármérőjű, szív alakú kiszúróval szaggassunk belőle szíveket, majd tegyük őket fagyasztóba, míg keményre nem fagynak.


4
Amíg fagynak a szívek, az étcsokoládét vízgőzön 10% étolajjal olvasszuk fel, és keverjük el alaposan.


5
Mikor felolvadt a csokoládé, és kifagytak a szívek, először az egyik felüket mártsuk ki a csokoládéban, alaposan csurgassuk le a felesleget, majd tegyük egy zsírpapírra, hogy megkössenek.


6
Ezután egy villával alájuk nyúlva, az alsó felüket is mártsuk ki, majd az edény szélén húzzuk le a felesleges csokoládémennyiséget, és tegyük vissza kötni a zsírpapírra őket.

7
A rózsaszín díszítéshez egy edénybe mérjük ki az összes hozzávalót, egy villával keverjük simára, majd tegyük egy nyomózsákba.

8
A nyomózsák végét kivágva, vékonyan csíkozzuk fel a desszertek tetejét.

9
Ha megkötött a tetején a dekoráció, el is készült a remekmű.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése