Az alapmasszához
125 g keksz - háztartási (darált)
60 g meggylekvár
45 g porcukor
35 g vaj
10 g kakaópor - holland
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál rum - barna
A bevonáshoz
150 g csokoládé - ét (45-59%-os)
15 g étolaj
A díszítéshez
125 g porcukor
0.5 db tojásfehérje
1.5 evőkanál meggylé
ételfesték - piros
Leírás
Ez
a kiváló desszert ízletes, roppant egyszerű és gyorsan elkészíthető,
még sütést sem igényel. Kedvedre díszítheted saját ízlésednek
megfelelően.
Elkészítés
1
Az alapmasszához való összetevőket mérjük egy tálba, és kézzel alaposan gyúrjuk össze őket.
2
Nyújtsuk ki a masszát 2-3 cm vastagra.
3
Egy
kb. 7 cm ármérőjű, szív alakú kiszúróval szaggassunk belőle szíveket,
majd tegyük őket fagyasztóba, míg keményre nem fagynak.
4
Amíg fagynak a szívek, az étcsokoládét vízgőzön 10% étolajjal olvasszuk fel, és keverjük el alaposan.
5
Mikor
felolvadt a csokoládé, és kifagytak a szívek, először az egyik felüket
mártsuk ki a csokoládéban, alaposan csurgassuk le a felesleget, majd
tegyük egy zsírpapírra, hogy megkössenek.
6
Ezután
egy villával alájuk nyúlva, az alsó felüket is mártsuk ki, majd az
edény szélén húzzuk le a felesleges csokoládémennyiséget, és tegyük
vissza kötni a zsírpapírra őket.
7
A rózsaszín díszítéshez egy edénybe mérjük ki az összes hozzávalót, egy villával keverjük simára, majd tegyük egy nyomózsákba.
9
Ha megkötött a tetején a dekoráció, el is készült a remekmű.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése