Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Sonkás, sajtos muffin

Üdvözöllek az oldalon! Ha tetszik a cikk oszd meg másokkal is,commentelj. Nézz vissza máskor is,folyamatosan frissülünk ;)! Likeolj minket a Facebookon is! És értesülj a napi Frissítésekről


Hozzávalók 12.darabra:

A muffinhoz

    400 g sertéshús (darált)
    4 db zsemle
    4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
    12 szelet gépsonka
    50 g sajt - trappista (reszelt)
    1 kis fej hagyma - vörös
    só
    bors - fekete (őrölt)
    ételízesítő (pl.: Vegeta)

A forma kenéshez

    50 g vaj

A körethez

    1 bögre rizs - fehér (száraz)
    2 bögre víz
    1 evőkanál étolaj

Leírás

Ez az étel is egy olyan, ami szabadon variálható, Mi így szeretjük, de lehet a húst-picit növelni, a zsemléből kevesebbet tenni (50 dkg darált hús, 3 db zsemle pl.) A töltelék nálunk sokszor szokott csirkemáj lenni, de most nem volt itthon rajtam kívül olyan, aki szereti, így mind sonkás, sajtos lett. Köretként most kukoricás rizzsel készült, de isteni finom hasáb burgonyával is, de akár csak salátával is.

Elkészítés

1
A zsemléket vízbe tesszük ázni.



2
Egy tálba tesszük a darált húst, közepébe kis mélyedést készítünk. Beletesszük a tojásokat, az apróra vágott hagymát, ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt.



3
Végül a zsemléket, amiből jól kinyomtuk a vizet elmorzsoljuk, majd összekeverjük.



4
Egy muffin formát alaposan kikenünk vajjal, és kitömjük a hússal, középen kis mélyedés legyen, ahova a sonka megy.



5
A sonkaszeletek a közepére teszünk a reszelt sajtból egy keveset, összehajtjuk kicsire.



6
A mélyedésekbe tesszük őket, majd a maradék hússal lefedjük.



7
Betoljuk a sütőbe és 180 C fokon 50-60 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Ha szeretnénk a tetejére sajtot tenni (itt került rá) akkor 5 dkg reszelt sajtot a 40. perc körül rászórjuk a tetejére.



8
A rizst egy bögrével kimérjük, pici olajat melegítünk, majd ráöntjük a rizst, kissé megsózzuk, és egy picit megpirítjuk.



9
Mikor már szinte az egész inkább fehér, mint átlátszó, kissé megpirultak, akkor felöntjük dupla annyi forró vízzel, mint amennyi rizst használtunk. Itt 1 bögrét írunk, akkor 2 bögre a forró víz (ugyanazzal a bögrével mérve) Addig forraljuk, közben néha kevergetve, amíg a vizet nagyjából felveszi a rizs, kicsit kásásnak tűnik. Akkor lefedjük egy fedővel várunk fél percet és elzárjuk alatta a gázt. 20 percig így hagyjuk, az alatt megpuhul a rizs. (nem szabad a fedőt levenni róla addig)



10
A kukoricát hozzáöntjük és elkeverjük a kettőt.



11
És kész is a finomság! :)


Forrás:http://aprosef.hu


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése