A muffinhoz
400 g sertéshús (darált)
4 db zsemle
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
12 szelet gépsonka
50 g sajt - trappista (reszelt)
1 kis fej hagyma - vörös
só
bors - fekete (őrölt)
ételízesítő (pl.: Vegeta)
A forma kenéshez
50 g vaj
A körethez
1 bögre rizs - fehér (száraz)
2 bögre víz
1 evőkanál étolaj
Leírás
Ez
az étel is egy olyan, ami szabadon variálható, Mi így szeretjük, de
lehet a húst-picit növelni, a zsemléből kevesebbet tenni (50 dkg darált
hús, 3 db zsemle pl.) A töltelék nálunk sokszor szokott csirkemáj lenni,
de most nem volt itthon rajtam kívül olyan, aki szereti, így mind
sonkás, sajtos lett. Köretként most kukoricás rizzsel készült, de isteni
finom hasáb burgonyával is, de akár csak salátával is.
Elkészítés
2
Egy
tálba tesszük a darált húst, közepébe kis mélyedést készítünk.
Beletesszük a tojásokat, az apróra vágott hagymát, ízlés szerint sót,
borsot, ételízesítőt.
4
Egy muffin formát alaposan kikenünk vajjal, és kitömjük a hússal, középen kis mélyedés legyen, ahova a sonka megy.
7
Betoljuk
a sütőbe és 180 C fokon 50-60 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Ha
szeretnénk a tetejére sajtot tenni (itt került rá) akkor 5 dkg reszelt
sajtot a 40. perc körül rászórjuk a tetejére.
8
A rizst egy bögrével kimérjük, pici olajat melegítünk, majd ráöntjük a rizst, kissé megsózzuk, és egy picit megpirítjuk.
9
Mikor
már szinte az egész inkább fehér, mint átlátszó, kissé megpirultak,
akkor felöntjük dupla annyi forró vízzel, mint amennyi rizst
használtunk. Itt 1 bögrét írunk, akkor 2 bögre a forró víz (ugyanazzal a
bögrével mérve) Addig forraljuk, közben néha kevergetve, amíg a vizet
nagyjából felveszi a rizs, kicsit kásásnak tűnik. Akkor lefedjük egy
fedővel várunk fél percet és elzárjuk alatta a gázt. 20 percig így
hagyjuk, az alatt megpuhul a rizs. (nem szabad a fedőt levenni róla
addig)
11
És kész is a finomság! :)
Forrás:http://aprosef.hu
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése