Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

A 10 legpusztítóbb katasztrófafilm

Üdvözöllek az oldalon! Ha tetszik a cikk oszd meg másokkal is,commentelj. Nézz vissza máskor is,folyamatosan frissülünk ;)! Likeolj minket a Facebookon is! És értesülj a napi Frissítésekről


A lehetetlen (2012)
 
A Naomi Watts és Ewan McGregor főszereplésével készült spanyol-amerikai film a 2004-es délkelet-ázsiai cunami által előidézett katasztrófát dolgozza fel. A házaspár három gyerekével Thaiföldön tölti a karácsonyt, és december 26-án reggel olyat látnak, amit még soha...
 

 
 
Pompeji (2014)
 
Bár a Pompejinek nem a színészi játék a legnagyobb erőssége, éles szemű kritikusunk elismerte: a látványért érdemes. Lehetőleg 3D-ben. Mázli: még mindig játsszák, így az öledbe folyhat a láva. Irány a mozi!
 
pompeji
 
 
Titanic (1997)
 
Bár még mindig vannak, akik azt hiszik, a Titanic nevű hajó valójában nem létezett,  így nem is süllyedt el és nem veszett az óceánba több mint 1500 ember, miután egy jéghegynek ütközött, valójában megtörtént a tragédia 1912-ben. Egyesek szerint nem lett volna semmi baj, ha nem hangoztatják róla: "Ezt a hajót még Isten sem tudja elsüllyeszteni." Annak ellenére, hogy a film elsősorban egy - szintén tragikus - szerelmi történetet mesél el, a látvány hátborzongató, így a katasztrófafilm követelményeinek is eleget tesz.
 
titanic
 
 
Holnapután (2004)
 
Valószínűleg a vízzel lehet a legjobb hatást elérni, ha katasztrófafilmről van szó: a Holnaputánban van belőle bőven, jég formájában is. Hiába figyelmeztet mindenki minket a globális felmelegedés veszélyeire: a film egy alternatívát vázol fel, mi történhet, ha továbbra is teszünk az egészre.
 
holnapután
 
 
Cloverfield (2008)
 
A katasztrófa-filmek telibe talált iskolapéldája: sok mozival ellentétben itt nem tudjuk, hogyan jön a vég. Úgyhogy a látvány mellett feszültségben sincs hiány: mi más kellene egy jó kis adrenalinkúrához?
 
cloverfield
 
 
Legenda vagyok (2007)
 
Sok író és rendező fejében megfordult már, hogy az emberiséget egy (zombi)járvány fogja elpusztítani - ennek megfelelően kismillió zombis mozi készült. A Legenda vagyok különösen jól sikerült: a kiinduló helyzet nem teljesen "adott", sok részlet útközben derül ki, és van, ami egészen a legvégéig nem tudható. Emiatt az érdeklődést mindvégig fenntartja a mozi, és a tenyérizzadás is garantált.
 
legenda vagyok
 
Armageddon (1998)
 
A legismertebb aszteroida-fenyegette világképet lefestő film, sztár-színészgárdával (Bruce Willis, Steve Buscemi, Billy Bob Thornton, Liv Tyler, Ben Affleck, Owen Wilson). Vajon sikerül megmenteniük a Földet - Hollywood krémjének pedig a filmet?
 
armageddon
 
 
A United 93-as (2006)
 
Nos, ne nézd meg ezt a filmet, ha repülni készülsz. Vagy ha nem készülsz repülni, de nem bírod a túlzott izgalmakat. Bárki is tervelte ki és valósította meg 9/11-et (mára nem lehet biztosan tudni), valódi borzalom volt. Azoknak is, akik a levegőben voltak, azoknak is, akik túlélték, sőt, azoknak is, akik csak hallottak róla. Ilyen egy igazi katasztrófafilm is. Bárcsak fikció lenne...
 
a united 93-as
 
 
World Trade Center (2006)
 
A 9/11-es katasztrófa másik oldalán játszódik a két ember megtörtént esetét feldolgozó dráma: a rendőr és az őrmester a World Trade Center romjai alatt rekedt tizenkét órára, és próbálták tartani egymásban a lelket. Csodával határos módon életben maradtak.
 
world trade center
 
 
Végjáték (2013)
 
A sci-fiben egy gyereknek kell megmentenie a világot a földönkívüliektől, akik technikaliag rendkívül fejlettek, és folyton megpróbálják leigázni a Földet. 70 évvel az utolsó háború után Enderre bízzák az emberiség megmentését, akinek különleges képessége, hogy képes egyedien gondolkodni.
 
végjáték

(Forrás:http://mozi.hir24.hu)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése