Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Káprázatos karácsonyi lámpások – amelyeket te is elkészíthetsz!

Üdvözöllek az oldalon! Ha tetszik a cikk oszd meg másokkal is,commentelj. Nézz vissza máskor is,folyamatosan frissülünk ;)! Likeolj minket a Facebookon is! És értesülj a napi Frissítésekről


Dobd fel a karácsonyi hangulatot és a lakásodat egy ilyen csodálatod kis lámpással, amelyet egyszerűen, otthon is elkészíthetsz! Ráadásul nem kerül ezrekbe, és gyorsan kész is van… Nézd, milyen egyszerű!


Befőttes üveg szinte minden háztartásban van otthon… A kis üvegcse első ránézésre nem egy dekoratív dolog, de egy kreativitással akár ilyen csodálatos, karácsonyi hangulatú lámpást is készíthetsz belőle! Már Mikulás napján is nagyon szép dísze lehet házadnak, és ha a gyerkőcöket is bevonod a megvalósításba, azt biztosan nagyon fogják élvezni.
Csináld magad: karácsonyi lámpás befőttesüvegből
Ráadásul nincs hozzá rengeteg féle-fajta alapanyagra szükséged: csupán egy (vagy több, én nem bírtam megállni egynél :) ) befőttes üvegre, egy flakon kék festékspray-re, és egy alkoholos filcre, vagy üvegfesték kontúrra (ha van otthon).
Első lépésként mosd ki alaposan a befőttes üveget, és szárítsd ki teljesen. Fontos, hogy zsírmentes legyen a belseje, ezért figyelj oda, hogy ne fogdosd össze.
Fújd be alaposan a kék spray-vel a belső oldalát. Én úgy csináltam, hogy a tetejére vastagabban fújtam a sprayt, és elhalványodott, az alján pedig már alig-alig volt egy kis kék festék. Ez azért jó taktika, mert így ha megszáradt, sablont ragaszthatsz alá, és a gyerekek is tudják díszíteni az üveget (na meg neked is nagy segítség lehet:) ). Ha bízol a kézügyességedben az egészet befújhatod kékre.
Csináld magad: karácsonyi lámpás befőttesüvegből
Száradásig ne nagyon mozgasd az üveget, mert előfordulhat, hogy megfolyik a festék rajta. Erre figyelj oda már a fújásnál is, ha túl sok a festék csíkos lehet, és az nem szép. Inkább csak szórt legyen az eredmény, így szebben is fog világítani a lámpás.
Tehát… :) Ha teljesen megszáradt a festék, az üvegbe belülről akár sablont is ragaszthatsz ahogy fentebb írtam, de elkezdheted szabadkézzel is a díszítést. Rajzolj olyan mintát, amit csak szeretnél
Egy mécsessel csodás végeredményt érhetsz el, hiszen sejtelmes fényt ad majd a lámpásnak, és igazán olyan lesz, mintha a havas táj felett néznéd a várost. Akár a kertbe is elhelyezheted, ha nem esik az eső vagy a hó, hiszen a mécsesek védve vannak az üvegtől!

Forrás:http://www.tudasfaja.com

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése