Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Szezámos csokis süti bögrésen

Üdvözöllek az oldalon! Ha tetszik a cikk oszd meg másokkal is,commentelj. Nézz vissza máskor is,folyamatosan frissülünk ;)! Likeolj minket a Facebookon is! És értesülj a napi Frissítésekről



Hozzávalók:

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!
– 12 dkg vaj vagy margarin
– fél tábla étcsokoládé (5 dkg)
– kb. 2 púpos evőkanál szezámmag (de ízlés szerinti, lehet vékonyabban vagy vastagabban szórni)
– 3 tojás
– 1 bögre kristálycukor
– fél bögre holland kakaópor
– 1 bögre liszt
+ egy pici vaj vagy margarin a kenéshez






1. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
2. Vajazzunk ki egy kisebb tepsit, és szórjuk benne szét a szezámmagot. Egyenletesen, hogy mindenhová jusson.
3. A vajat és a csokoládét olvasszuk össze egy kisebb tálban, mikróban. Kb. egy percenként keverjük át, hogy a csoki meg ne pörkölődjön.
4. Egy másik tálban keverjük ki a tojásokat a cukorral, majd keverjük hozzá a lisztet és a kakaóport.
5. Csorgassuk hozzá a keverékhez a vajas csokoládét, majd az egészet öntsük bele a tepsibe, rá a szezámmagra. Egyengessük el a masszát, hogy mindenhová jusson, majd toljuk be a sütőbe.
6. A sütésnél két variáció közül választhatunk: csak addig hagyjuk sülni, míg rezgős lesz a teteje, és akkor a közepén egy lágyabb csokoládés réteg keletkezik, vagy hagyjuk teljesen átsülni, tűpróbáig. Nekem a második verzió jobban tetszik.
7. Végül kicsi, helyeske kockákra vágjuk, és tálaljuk. A sütés napján a legfinomabb! :-)
Jó étvágyat! :-)


Forrás:http://rupanerkonyha.cafeblog.hu/

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése