Caffe all' Arancia |
100% arabika kávé,
2 teáskanál konyak,
1/3 teáskanál frissen reszelt narancshéj,
1 teáskanál csokoládészirup,
csokireszelék,
étcsoki,
tejszínhab
Az arabika kávéból eszpresszót főzünk, majd ízlés szerint édesítjük. Hozzáadunk két teáskanál jó minőségű konyakot, és 1/3 teáskanál frissen reszelt narancshéjat. Hozzáadunk még 1 teáskanál csokoládészirupot.
Kapucsínós csészében szervírozzuk, tejszínhabbal. Tetejére reszelt narancshéjat, csokit szórunk. Étcsokival szolgáljuk fel.
NARANCSOS KRÉMKÁVÉ |
Hozzávaló 2 főre:
1 dl frissen főzött feketekávé,
5 dkg olvasztott tejcsoki,
1 dl állati eredetű habtejszín,
0,5 dl tej,
2 teáskanál cukor,
0,5 dl baileys,
2 csipet reszelt narancshéjat
Forró vízfürdő fölött megolvasztjuk a csokit, felöntjük a felmelegített tejszín felével és a cukros tejjel, majd a friss feketéhez keverjük. A forró tejszín másik felébe belecsorgatjuk a baileys-t, majd lazán összekeverjük. Két üveg kávéspohárban elosztva egymásra öntjük a feketés és baileys-es tejszínt. Megszórjuk narancshéjjal, és forrón tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése