Piskóta Zabpehelylisztből Recept
Hozzávalók:
-200 gr zabpehelyliszt
-6-8 db tojás nagyságtól függően
-80 gr nyírfacukor
-1 kiskanál étkezési szódabikarbóna
-kevés méz
-fahéj
-szegfűszeg
Elkészítése:
-6-8 db tojás nagyságtól függően
-80 gr nyírfacukor
-1 kiskanál étkezési szódabikarbóna
-kevés méz
-fahéj
-szegfűszeg
Elkészítése:
Válaszd szét a tojásokat, tedd külön
edénybe a sárgáját és a fehérjét. A tojások sárgájához keverd hozzá a
nyírfacukrot, keverd fehéredésig. Adj a keverékhez egy kevés mézet is. A
zabpehelylisztbe keverd el a szódabikarbónát és a fűszereket - fahéjat,
szegfűszeget ízlés szerint. Verd fel a tojások habját, majd kezdd el
óvatosan adagolni a tojáshabot a cukros keverékhez. Végül tepsibe vagy
tortaformába öntjük a tésztát és 10 percig 180 fokon, majd további 15
percig 160 fokon sütjük.
Ha tetszik a Recept oszd meg a Facebookon,írj kommentet.
Lájkold a Facebookos oldalunkat,hogy napi színten értesülj a frissítésekről!: Ha tetszik a Recept oszd meg a Facebookon,írj kommentet.
Facebookos oldal: https://www.facebook.com/azenvalasztasomgp
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése