Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Nyomtalanul eltűnt pár ember a tévéből

Üdvözöllek az oldalon! Ha tetszik a cikk oszd meg másokkal is,commentelj. Nézz vissza máskor is,folyamatosan frissülünk ;)! Likeolj minket a Facebookon is! És értesülj a napi Frissítésekről


Ted Mosby húga, Phoebe öccse, a Bundy család nevelt gyereke vagy T. J. Hooker társa: csupa olyan sorozatkarakter, aki minden magyarázat nélkül eltűnt, és a többiek a későbbiekben sem nagyon beszéltek róla. Az említetteken kívül is akad pár hasonló szereplő, sőt a jelenségnek külön neve is van, Chuck Cunningham-szindróma.
Chuck Cunningham (Gavan O'Herlihy / Randolph Roberts) – Happy Days

A szindrómának nevet adó Chuck Cunningham a Happy Days című vígjátéksorozat egyik karaktere volt, a Cunningham család három gyermeke közül a legidősebb. Az 1974-es pilotban még fontos szerepe volt, de a második évad elejére már kiírták a sorozatból. A történet szerint csak főiskolára ment – később azonban egyszer sem látogatott haza, sőt soha többet nem is volt beszédtéma a családban. Azóta már több sorozatkarakterrel megesett hasonló.

Heather Mosby (Erin Cahill) – Így jártam anyátokkal
Ted Mosby húga az egyik epizódban New Yorkba látogatott, mert szeretett volna a városba költözni – egyedül azonban nem tudta volna vállalni a költségeket, ezért a bátyját kérte fel kezesnek a lakásszerződéshez. Ted először nemet mondott, később azonban rájött, hogy korábban felelőtlen húga mára felnőtt, ezért aláírta a szerződést. Heather tehát elvileg New Yorkba költözött, mégsem tűnt fel többet a társaságban, sőt a Mosby-anyuka esküvőjén sem találkozhattunk vele.

Erin Cahill egyetlen epizódban vitte Heather Mosby szerepét
Forrás: AFP/Jesse Grant
 
 
Frank Buffay Jr. (Giovanni Ribisi) – Jóbarátok
Phoebe öccse, Frank Jr. a hozzá kapcsolódó történetszál után teljesen felszívódott, annak ellenére, hogy hármas ikreit – afféle béranyaként – Phoebe hordta ki, akinek nagyon a szívéhez nőttek a csöppségek. Indokolt lett volna tehát későbbi meglátogatásuk is, de még csak nem is beszéltek róluk soha. Ross kisfia, Ben is eltűnt az utolsó két évadra, igaz, ő legalább nagy ritkán szóba került a társaságban.

Seven Peggy egyik rokona volt, akit egy látogatás alkalmával egyszerűen ott hagytak a szülei Bundyék házában. A kissrác egy ideig velük lakott, majd D'Arcyékhoz került, ők nevelték tovább – a nézők azonban ebből már nem láthattak semmit. A fiú fotója legközelebb egy tejesdobozon volt látható, ahol az Egyesült Államokban a valóban eltűntek képét teszik közzé. Az írók hivatalos indoklása az eltüntetésre az volt, hogy a hatéves gyereket nehezen tudták beilleszteni az alapvetően felnőtteknek szóló történetbe.

Vince Romano (Adrian Zmed) – T. J. Hooker
A címszereplő T. J. Hooker tapasztalatlan társa volt Romano, aki az utolsó évadban tűnt el nyom nélkül. A negyedik szezon végén Hooker Chicagóba utazott, és mire az ötödik elejére visszatért Los Angelesbe, Romano már nem volt sehol. Régi kollégája és barátja meg sem kérdezte, hogy hova tűnt – mintha sosem lett volna társa, egyedül rótta tovább az utcákat. A Romanót alakító Adrian Zmed állítólag kevesellte a gázsit, közben pedig rábízták a Dance Fever vezetését is, ezért hagyta ott a sorozatot.

Seven (Shane Sweet) – Egy rém rendes család

Daniel Goodman (Jonathan Adams) – Dr. Csont
A Dr. Csont első évadjában a Jefferson Intézet vezetője még egy Daniel Goodman nevű archeológus volt, aki sűrűn felbukkant a laborban is, bele-beleszólt a megoldandó ügyekbe. A szezon végén elvileg három hónapos alkotói szabadságra ment, vissza azonban soha nem tért – és nem is hiányolta senki. Érdekes módon még abban a visszatekintő epizódban sem említették, amely a pilot történései előtt játszódott.

Stephanie Barnett (Sarah Rue) – Agymenők
A második évadban volt Leonardnak egy szerelme, Stephanie, akivel azonban túl gyorsan haladtak a dolgok, így a férfi megpróbált szakítani, a nő azonban szexszel láncolta magához. A harmadik közös epizódjuk végén Leonard elment a lánytól, de szó sem volt arról, hogy véget vetettek volna a kapcsolatuknak – a következő részben azonban Stephanie nem már jelent meg, mint ahogy a későbbiekben sem.

Charlie Chiemingo (Kirsten Dunst) – Vészhelyzet
A Vészhelyzet-ből több mellékszereplő is eltűnt szó nélkül, amin abból a szempontból nem lehet csodálkozni, hogy egy tizenöt évadot megért, számtalan karaktert felvonultató sorozatról volt szó. Így járt többek között a Kirsten Dunst által játszott Charlie is, akinek a harmadik évadban fontos szerepe volt, a negyedikben viszont már nem jelent meg – annak ellenére, hogy a színésznő akkori interjúiban folyamatosan azt hangoztatta, hogy rengeteg jelenetet írtak neki a következő szezonra is.

Katherine Wentworth (Morgan Britanny) – Dallas
Pamela és Cliff féltestvére volt, aki egy ideig zaklatta Bobbyt, majd a halálát okozta, miközben ő maga is meghalt. Bobby azonban feltámadt a következő évadban, miután kiderült, hogy a korábbi eseményeket csak Pamela álmodta. Katherine viszont már az álombeli cselekmények előtt is a történet részese volt, mégsem tért vissza rendes szereplőként.

Dr. Grace Santiago (Valerie Cruz) – Kés/Alatt
A két plasztikai sebész által felbérelt pszichológus volt, aki azt segített eldönteni, hogy pszichológiailag indokolt-e a hozzájuk forduló kliensek megműtése. A sorozat készítője, Ryan Murphy csak négy évvel később árulta el, hogy a karaktert azért tüntették el nyomtalanul, mert rájöttek, hogy teljesen értelmetlen a jelenléte. „Milyen pszichológus lenne az, aki inkább arcplasztikát javasol a betegének, ahelyett, hogy rábírná a problémával való szembenézésre?” – mondta annak idején.

Catherine testvére (Madeleine Falk) – Helyszínelők
A Helyszínelők-ben Catherine testvére csupán a pilotban tűnt fel, és ott is annyira jelentéktelen szerepe volt, hogy még nevet sem kapott. A későbbi epizódok során soha többet nem jelent meg, még csak meg sem említették – sőt, amikor szóba került Catherine családi háttere, a nő már egykeként szerepelt. Igaz, ez annyira talán nem meglepő, hisz a pilotok után még viszonylag gyakran szoktak változtatni a sorozatokon.

Sara Spooner (Lisa Rieffel) – Férjek gyöngye
Hasonlóképp járt a Férjek gyöngyé-ben Carrie húga, Sara is, aki azonban öt epizódban is megjelent az első évadban – a későbbi párbeszédekből viszont az derül ki, hogy mindig is Carrie volt a Spooner család egyetlen gyermeke. Egy interjúban a Dougot játszó Kevin James elárulta, hogy az íróknak nem volt ötletük arra, hogy miként fejlesszék tovább a karaktert, ezért egyszerűen ejtették azt a szálat.



(Forrás:Origo)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése