Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Csokoládé Szuflé

Üdvözöllek az oldalon! Ha tetszik a cikk oszd meg másokkal is,commentelj. Nézz vissza máskor is,folyamatosan frissülünk ;)! Likeolj minket a Facebookon is! És értesülj a napi Frissítésekről


Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé,
9 dkg vaj,
2 tojássárgája,
2 egész tojás,
20 dkg porcukor,
8 dkg liszt.

Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét a vajjal, majd a gőzről levéve hagyjuk kézmelegre hűlni, mielőtt bármit hozzákeverünk. A tojásokat és a sárgákat keverjük össze a cukorral, adjuk hozzá a csokoládét, majd szitáljuk bele a lisztet. Az így kapott tésztát adagoljuk szét 5-6 előre kivajazott formába, legalább 1 cm-t hagyva a szélétől, és tegyük őket hűtőbe1 órára vagy a sütésig.


A sütőt melegítsük fel 230 fokra, és amikor elérte a kívánt hőfokot, 12 percre helyezzük be a tortácskákat.A sütőből kivéve egy kés segítségével csúsztassuk ki a formából, és máris tálalható. Hogy mennyire lesz folyékony a csokoládé, azt a sütési idő határozza meg. Vaníliafagyi, eper illik hozzá. Tejszínhabot is tehetünk rá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése