2 dkg élesztő (friss)
1.5 dl 1,5%-os tej
25 dkg búzaliszt (BL55)
0.5 dl étolaj
1 csapott teáskanál só - jódozott, finomított
1 kávéskanál kristálycukor
A töltelék
50 dkg virsli
A felületre
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
10 dkg sajt - trappista (reszelt)
Teljes elkészülési idő
tésztakészítés: 10 perc, kelesztés: 45 perc, nyújtás, tekerés: 10 perc, sütés: 40 perc
Elkészítés
5
Ha
megkelt a tészta, kb. 30x50 cm-es téglalappá nyújtom. 3 cm-es széles
csíkokra vágom és feltekerem a félbe vágott virslire. Úgy, hogy a tészta
1/3 részben fedje egymást.
8
Szoktam úgy is,hogy 3/4 sülésnél kiveszem a sütőből és mustárt és ketchupot teszek a tetejére. Így sütöm készre.
Forrás:http://aprosef.hu
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése