Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Virslis tészta recept

Üdvözöllek az oldalon! Ha tetszik a cikk oszd meg másokkal is,commentelj. Nézz vissza máskor is,folyamatosan frissülünk ;)! Likeolj minket a Facebookon is! És értesülj a napi Frissítésekről


A tésztához

    2 dkg élesztő (friss)
    1.5 dl 1,5%-os tej
    25 dkg búzaliszt (BL55)
    0.5 dl étolaj
    1 csapott teáskanál só - jódozott, finomított
    1 kávéskanál kristálycukor



A töltelék

    50 dkg virsli

A felületre

    1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
    10 dkg sajt - trappista (reszelt)

Teljes elkészülési idő

tésztakészítés: 10 perc, kelesztés: 45 perc, nyújtás, tekerés: 10 perc, sütés: 40 perc

Elkészítés

1
Az élesztőt a tejben a cukorral felfuttatom.
2
A tészta hozzávalóit egy tálba mérem.
3
Ha felfutott az élesztő, hozzáöntöm a tészta hozzávalóihoz és összegyúrom.
4
Letakarva, kb. 45 perc alatt megkelesztem.
5
Ha megkelt a tészta, kb. 30x50 cm-es téglalappá nyújtom. 3 cm-es széles csíkokra vágom és feltekerem a félbe vágott virslire. Úgy, hogy a tészta 1/3 részben fedje egymást.
6
Sütőpapíros lemezre teszem és tojással lekenem, majd a sajttal megszórom.
7
180 C fokon 35-40 perc alatt megsütöm.
8
Szoktam úgy is,hogy 3/4 sülésnél kiveszem a sütőből és mustárt és ketchupot teszek a tetejére. Így sütöm készre.


Forrás:http://aprosef.hu

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése