Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

New York-i tündérmesék

Üdvözöllek az oldalon! Ha tetszik a cikk oszd meg másokkal is,commentelj. Nézz vissza máskor is,folyamatosan frissülünk ;)! Likeolj minket a Facebookon is! És értesülj a napi Frissítésekről


A divatváros luxusboltjait leginkább a vintage glamour, és a tündérmesék világa jellemzi. A végeredmény pedig lélegzetelállítóan gyönyörű! És most még csak fel sem kell állnod a pihe-puha karosszékből, hogy megcsodálhasd a mesés kirakatokat.


RGDORF GOODMAN
A Bergdorf Goodman idei kirakatai színpompás módon éltetik az irodalmat, a zenét, a színházat, az építészetet, a festészetet, a táncot, a szobrászatot, a filmet… szóval úgy unblokk minden művészetet. Akár egy lenyűgöző kiállítás, amely megidézi a filmek és a musicalek hőskorát, a neon-fények pedig extravagánssá teszik a látványt. Az ablak-kiállítás vezetője, David Hoey szerint céljuk, hogy „rábírják az embereket az esztétikai delíriumra”.

Tudomány és művészet keveredik az „irodalom ablakában”. A vörös neonfénnyel megvilágított üveg mögött a világ leghíresebb íróinak és költőnek varrott képei laknak.

Az „építészet ablakának” fő jellegzetessége, hogy minden papírból készült benne. Rengeteg papírból. Az antik épületek és a modern felhőkarcolók pedig csodálatos látképet alkotnak!

A divat is művészet: az elbűvölően stílusos manöken is erre figyelmeztet.
A „festészet ablaka” letisztult, klasszikusan szép formát kapott, gyengédebb megvilágítással. Inkább vintage hatást kelt, egy csipetnyi modern színezettel kombinálva.
A varázslatos „zeneablak” a Nagy Gatsby film hangulatát idézi. A háttértben pedig gramofon és szaxofon andalító hangja szól.
All that jazz, baby!
BARNEYS NEW YORK
A Barneys New York kirakatának kialakításában a Moulin Rouge! híres rendezője, Baz Luhrmann, és felesége, az Oscar-díjas jelmeztervező Catherine Martin is részt vett. A fantasztikus project a „Baz Dazzled” nevet viseli.
Az „Igazság ablaka” Chris Cole keze munkáját dicséri. Az üveg mögött egy meglehetősen rémisztő külsejű, nyolc láb magas, beszélő bagoly-robot várja a kíváncsiskodókat. Ha létezik futurista szürrealizmus, akkor ez az.
Ha valaki egy kis misztikusságra vágyik, ajánlom figyelmébe Anthony Howe művét. Ez a „Szépség” ablaka, melyet hipnotikus mozgású szobrocskák díszítenek. Mindezt a hatalmas szélgépek ihlették.
A teljes, aranyozott Barneys kirakat a Madison Avenue-n. Fantasztikus, nemde?
SAKS FIFTH AVENUE
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a Saks Fifth Avenue. Egy csipet tündérmese, némi Art Deco csavarral – és voilá! Máris kész New York egyik legcsodálatosabb látképe. Ez például a Centrál Parkban található Belvedere kastély, ahol Csipkerózsika szundikál. A városban, amely igazából sohasem alszik.
Divatos Piroska találkozása a farkassal, egy előkelő New Yorki hotelnél.
A Times Square kellős közepén maga a gonosz boszorkány csábítja Hófehérkét egy szép, piros almával. A háttérben nyugvó plakátokon pedig egyéb tündérmesehősök is tiszteletüket teszik.
Hamupipőke, és az ő híres üvegcipellői pihennek az elvarázsolt hintóban – az elbűvölő herceg társaságában.
Egyszer volt, hol nem volt… Rumpelstiltskin és a molnár lánya, aki aranyat sző.
Mint már említettem, New York utcáin sétálgatva nem csak mesekönyvekbe lapozhatunk bele, hanem a nagyvárosi vintage glamour-ba is belekóstolhatunk. Ez az ablak vihette haza az idei Design: Retail Awards díját a legjobb ünnepi kirakat kategóriában.
New York utcáinak fényei beragyogják az egész karácsonyt. Kellemes ünnepeket kívánunk!

Forrás:http://www.stylemagazin.hu/



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése