A süti, amit mindenki szeret, a fiatalok, mert újdonság, a
nagyszüleinknek pedig régi, édes időket idéz. És, hogy miért imádjuk
olyan nagyon-nagyon? Mert a huncut borzas kakaós, omlós tészta, a
könnyed, habos, zaftos töltelékkel bármikor hipp-hopp lecsúszik
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre
Hozzávalók:
A reszelt tésztához:
– 3 bögre liszt
– 1 bögre cukor
– 1 tojás sárgája
– 1 kocka szoba hőmérsékletű Rama (25 dkg)
– két teáskanál sütőpor
– 3 evőkanál kakaópor (holland)
A túrós töltelékhez:
– 75 dkg túró
– 3 tojás sárgája
– 1 csomag vaníliás cukor (vagy egy teáskanál vanília aroma)
– 1 evőkanál pudingpor
– másfél bögre cukor
– 4 tojás fehérje
Elkészítése:
1. A margarint összedaraboljuk. Egy tálban összegyúrjuk a tészta
hozzávalóit. Akkor lesz vele könnyű dolgozni, ha már a kezünktől olvad a
margarin.
2. Négy tojás fehérjét kemény habbá verünk.
3. Egy másik tálba összekeverjük a töltelék hozzávalóit (természetesen a négy fehérje kivételével
4. A tojások fehérjét forgassuk a túrós masszához.
5. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
6. Egy fél gáztepsinyi (közepes méretű) tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
7. Felezzük meg a kakaós tésztát.
8. Az egyik felét reszeljük a tepsi aljába almareszelőn. Az a nagyobbik
lyukú. Ezután egyengessük el úgy, hogy mindenhová jusson, és befedje az
alját mindenhol. Picit nyomkodjuk le a kezünkkel. Csak nagyon picit!
9. Öntsük rá a túrós tölteléket, és oszlassuk szét a tésztán egyenletesen.
10. A maradék tésztát reszeljük a tetejére, és azt igazgassuk csinosra
11. Mehet a sütőbe. Akkor jó, ha már megemelkedik egy picit, és a túró nem folyós, a tészta pedig átsült. Kb. fél óra.
Jó étvágyat
Forrás: http://rupanerkonyha.cafeblog.hu/
Bögrés reszelt túrós
21:53 by Az én választásom.
Üdvözöllek az oldalon!
Ha tetszik a cikk oszd meg másokkal is,commentelj. Nézz vissza máskor is,folyamatosan frissülünk ;)!
Likeolj minket a Facebookon is! És értesülj a napi Frissítésekről
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése