Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

10 ok, amiért veszélyt jelentenek az energiaitalok a szervezetünkre!

Üdvözöllek az oldalon! Ha tetszik a cikk oszd meg másokkal is,commentelj. Nézz vissza máskor is,folyamatosan frissülünk ;)! Likeolj minket a Facebookon is! És értesülj a napi Frissítésekről


A leginkább fiatal korosztály körében közkedvelt és sűrűn fogyasztott energiaitalok újabb kutatások szerint komoly veszélyeket jelentenek a szív normális működésére. A szakemberek aggódnak, hogy a rendszeres energiaital-fogyasztók nagyban kockáztatják egészségüket.
Nézzük, milyen veszélyeket rejt a közkedvelt ital. Egy Chicagóban zajló értekezés során Dr. Jonas Dorner elmondta, hogy egészen mostanáig nem volt megállapítva pontosan az energiaital hatása a szív és érrendszerre. Kutatások szerint nem csak növeli a szívizom összehúzódásának számát, hanem számos egyéb betegséget is eredményezhet az energiaital fogyasztása.


1. Szívmegállást okozhat
Pontosan nem mutatták még ki, hogy mi az az energiaital mennyiség, amely káros a szívre, de az biztos, hogy folyamatosan befolyásolja a működését. A magas koffein tartalmú ital nagyban kockáztatja a szív egészségét, mivel megnöveli a szívösszehúzódások számát. Felgyorsul a pulzus, nő a vérnyomás, legrosszabb estben akár szívmegállást is eredményezhet – magyarázzák a kutatók.


2. Fejfájás, migrén
A túl sok energiaital elfogyasztása egy idő után elvonási tüneteket produkál, mivel nem lesz elegendő már a szervezetnek a kapott koffein mennyisége. Egyre többet és többet kér, ha ezt nem kapja meg fejfájás, migrén alakul ki.


3. Álmatlanság
A rendszeresen fogyasztott energiaital állandó éberségben tartja a szervezetet. Túlzott teljesítményt tudunk nyújtani, ám fáradtak és leterheltek leszünk. Egy idő után álmatlanság lépik fel.


4. Cukorbetegség
Mivel nagyon magas az energiaitalok cukortartalma egy idő után előbb-utóbb elhasználódnak az inzulintermelő hasnyálmirigy sejtjei, és 2-es típusú cukorbetegség léphet fel.


5. Gyógyszerkölcsönhatás
Főleg akkor jelentkezik, ha valaki rendszeresen szed nyugtatót, depresszió elleni szert, stb. Az energiaital összetevői kölcsönhatásba lépnek a gyógyszer összetevőivel.


6. Függőség
Az energiaitalok egy idő után függőséget okoznak, és egyre több és több adagot kell vásároljon belőlük az “ártatlan” fogyasztó.


7. Kirívó viselkedés
Szakemberek megállapították, hogy a tinédzserek körében rendszeresen fogyasztott energiaital gyakran okoz magatartásbeli zavart, agresszívvá válnak, kötekednek és türelmetlenek.


8. Idegesség, feszültség
A magas koffein tartalom idegességet, nyugtalanságot okoz. Egy tanulmány alapján kimutatták, hogy akár már 250 ml energiaital is okozhat túlzott feszültséget, stresszt, szorongást.


9. Hányinger
Az energiaitalok nagyon sok savat tartalmaznak, mely következtében a nyelőcső kiszárad, és ez hányingerhez, hányáshoz vezet.


10. Allergia
Összetevői miatt, viszketés és kisebb légúti szűkület reakciója léphet fel.


(Forrás:http://twice.hu)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése