Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Izlandi túra

Üdvözöllek az oldalon! Ha tetszik a cikk oszd meg másokkal is,commentelj. Nézz vissza máskor is,folyamatosan frissülünk ;)! Likeolj minket a Facebookon is! És értesülj a napi Frissítésekről


Fővárosa: Reykjavík
Izland az a hely, amiről nem lehet eleget írni, mesélni. Csodálatos sziget, amely Norvégia és Grönland között helyezkedik el. 1500 méternél magasabb hegyeken nyáron is megmarad a hó. A felszínének 10%-át jégtakaró borítja. A sziget partvonalát öblök és fjordok tagolják. Vulkáni szigetnek is nevezhetjük. 140 vulkánja közül a Katla és a Hekla  legismertebb.
Fában szegény. Van hely ahol a fűfélék is nehezen élnek meg. Központi részét
gyér növénytakaró borítja. Csodaszép vízeséseket találhatunk, amelyek a tengerben végződnek. Silfra repedés, egy látványos törésvonal Izlandon, ahol a víz olyan tiszta, hogy akár 300 méter is lehet a látótávolság.



A kalandkedvelőknek kitűnő Izland. A bátrabbak gleccsertúrákban vehetnek részt, akár motoros szánnal is.
A Husavik bálnalest sem szabad kihagyni. Kitünő fürdőhelyeken pihenhetünk. Talán a leglátványosabb helyek: Glaumbaer Skanzen, Husavik Bálnamúzeum, Myvatn tó, Vatnajökull gleccser, Jokulsarlon tó, Skogafoss tó. A fővárosban számos múzeum található. A legnagyobb a Nemzeti Múzeumban megismerhetjük Izland múltját.Találhatunk 18. századi és modern épületeket. A települések szinte kizárólag a tengerparton helyezkednek el. Két évszak és két napszak van. Nyáron éjjel, pirkadathoz hasonló világos van, télen egész nap sötét.
A hőmérséklet nyáron is csak 11-24 fok. Nyáron 11-24 fok van
Lakosságának száma 326 000 fő
Nem olcsó az utazás, de aki teheti, ne hadja ki!!







0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése